Producători

De ce ai nevoie de un flipchart? Tot ce trebuie sa stii despre acest sistem de comunicare si afisare
Postat de          flipchart, birotica    0Comentarii
De ce ai nevoie de un flipchart? Tot ce trebuie sa stii despre acest sistem de comunicare si afisare

Indiferent de specificul unui business, comunicarea interna este esentiala pentru buna organizare a acestuia si desfasurarea cu succes a activitatii tuturor angajatilor. Mai mult, daca tii la imaginea afacerii tale, atunci ai nevoie de cel putin un flipchart in firma sau compania pe care o conduci!

De asemenea, flipchart-ul este unul din instrumentele de baza ale unui profesor sau trainer, pentru sustinerea eficienta a cursurilor si prezentarilor, pe intelesul tuturor. Exista chiar modele ce permit scrierea direct pe tabla, cu markere de whiteboard, utilizate frecvent in cadrul institutiilor de invatamant private. Iar pentru training-uri ce se desfasoara in diverse locatii, poti apela la varianta pe roti, fiind mult mai usor de transportat dintr-un loc intr-altul.

Dar ce este mai exact un flipchart?

In general confectionat din aluminiu, alcatuit dintr-un sevalet si sustinut de 3 picioare, acest instrument modern de comunicare si afisare (cunoscut si ca „paper-board”) permite fixarea colilor de hartie in formate mari, pe care urmeaza sa-ti notezi ideile ce doresti sa le prezinti publicului tau.

In felul acesta poti face anumite schite si grafice cu markerul in timpul unei prezentari, ca mesajul tau sa fie mai bine transmis, inclusiv vizual/interactiv. Colile astfel fixate pot fi date inainte sau inapoi, ca si cum ai rasfoi un caiet. Asemenea unui clipboard de dimensiuni mari, flipchart-ul iti ofera posibilitatea sa treci foarte usor la urmatoarea fila, tinand o evidenta in acest sens, iar apoi sa inlocuiesti colile completate cu altele noi.

Tipuri si branduri

Fiind un instrument versatil, utilizat in diferite domenii de activitate, exista pe piata o diversitate de flipchart-uri din care poti alege in functie de nevoile si preferintele tale: modele magnetice cu scriere pe hartie sau direct pe suprafata magnetica, fixe sau mobile, extensibile sau cu brate laterale etc. Printre cele mai renumite branduri in domeniu se numara: Magnetoplan, Bi-Office, Memoboards, Smart.

Practice si eficiente, majoritatea modelelor au un design de tip sevalet, ce iti permite sa le strangi pentru a fi transportate si depozitate mai usor. In plus, acestea sunt echipate cu roti, pentru o manevrare cat mai facila.

Asadar, la ce este util un flipchart?

Cum spuneam, un astfel de suport este ideal pentru a-ti comunica ideile colegilor, superiorilor sau studentilor intr-un mod profesionist. Cu ajutorul acestui sistem de comunicare si afisare poti raspandi rapid si eficient informatiile, sa-ti prezinti teoriile, schemele sau conceptele intr-un context oficial, cum ar fi: conferinte, simpozioane, ateliere, cursuri etc.

De asemenea, flipchart-ul este un accesoriu de nelipsit din orice birou, firma sau companie mica ori medie. In asemenea situatii, acesta este folosit pentru diverse prezentari, expuneri de probleme sau planuri de afaceri.

Totodata, flipchart-urile sunt ideale in cazul salilor de curs oficiale sau daca detii o companie ce organizeaza traininguri in diferite locatii din tara. Aceste sisteme sunt extraordinare oricand ai nevoie de un suport pentru coli pe care sa scrii sau sa desenezi ceea ce vrei sa comunici, ca ideile tale sa ajunga mai bine la ascultatori!

Comentarii

Autentificati-va pentru a posta comentarii