Producători

Cum sa intretii corect o tabla magnetica?
Postat de         0Comentarii
Cum sa intretii corect o tabla magnetica?

O tabla magnetica de cea mai buna calitate este menita sa te tina o perioada cat mai mare de timp, fiind o investitie pe termen lung in cadrul unei organizatii (precum o firma de training, o corporatie multinationala) sau chiar in cadrul unei institutii de invatamant superior.

In general, o tabla magnetica rezistenta si durabila trebuie sa aiba o durata de viata de aproximativ 7 ani si o garantie de pana la 3 ani de zile. Cu toate acestea, durata sa de viata depinde foarte mult si de modul in care ai grija de sistemul tau de afisare si comunicare. Indiferent de modelul acestuia, ca este vorba de o tabla magnetica de culoare verde (pentru creta) sau un whiteboard pe care scrierea se face cu markere colorate, trebuie sa ai in vedere cateva reguli fundamentele de intretinere. Iata care sunt acestea:

1. Evita umiditatea sau variatiile mari de temperatura
In momentul in care cumperi o tabla magnetica, alege cu atentie locul in care o vei monta sau depozita! Tine cont de faptul ca in contact cu apa sau prin expunerea la temperaturi prea ridicate ori prea scazute, suprafata tablei se poate umfla si poate forma ondulatii (valurire). Acest fenomen o va deteriora in mod ireversibil!

2. Curata tabla magnetica doar cu substante speciale
Asadar, nu face greseala de a curata tabla cu un burete obisnuit, lavete sau prosoape imbibate excesiv in apa! Pentru a evita ca suprafata tablei sa se matuiasca sau sa isi piarda din proprietati, foloseste spray-uri special concepute si bureti sau servetele pentru tabla magnetica.

3. Protejeaza tabla magnetica de socuri
Prin urmare, stergerea tablei trebuie facuta cu finete, fara a apasa prea tare pe suprafata ei sau a insista cu buretele. Acest lucru este valabil si in cazul scrierii cu creta, care trebuie sa se realizeze foarte usor. Totodata, fereste tabla de lovituri sau obiecte ascutite ce ii pot provoca zgarieturi! Mare atentie la acest aspect in cazul unui whiteboard, fiindca cerneala care va patrunde in zgarieturile ce se vor adanci in timp nu va mai putea fi ulterior stearsa!

4. Nu foloi markere permanente
In cazul unei table albe (whiteboard), pe care scrierea se face cu markere colorate, ai grija ca acestea sa nu fie permanente! Cerneala unui marker permanent este foarte greu de sters, spre deosebire de unul lavabil. In cazul in care ai facut greseala de a folosi un instrument de scris obisnuit, scrie imediat peste acesta cu un marker lavabil, iar apoi sterge cu buretele. In felul acesta vei indeparta ambele straturi de cerneala si vei putea salva suprafata tablei.

Asadar, daca vei respecta aceste reguli de intretinere, indiferent de culoarea sau modelul tablei, te vei putea bucura de o durata de viata prelungita a acesteia. Astfel de reguli de ingrijire, care necesita atentie sporita, sunt explicate prin faptul ca o tabla magnetica este confectionata din materiale speciale, precum straturi feromagnetice intercalate cu straturi de carton si vopsite cu substante profesionale.

Comentarii

Autentificati-va pentru a posta comentarii