Producători

Oferte speciale

Cum alegi cel mai bun scaun pentru birou
Postat de         0Comentarii
Cum alegi cel mai bun scaun pentru birou

Cum alegi cel mai bun scaun pentru birou? Iata ce trebuie sa stii!

Daca cineva s-ar incumeta vreodata sa cronometreze tot timpul petrecut in scaun la birou, ar fi cu siguranta surprins. La o medie de 40 de ore pe saptamana, daca luam in calcul si zilele libere, ar rezulta undeva la 1900 de ore anual. Asadar, putem lesne observa ca multe persoane petrec o parte insemnata din viata pe scaun.


In ciuda acestor statistici, uneori cheltuim mai mult pe birou sau masa de lucru decat pe scaun. Acest lucru este valabil atat pentru birourile din cladiri cu angajati, cat si pentru cele de acasa. Ne putem incumeta sa zicem chiar ca unele persoane petrec mai mult timp in scaunul de la birou decat si-l petrec dormind. Astfel, este foarte important sa avem acces la cel mai bun tip de scaun, atat pentru birou, cat si pentru acasa.


Pana in prezent, multe studii axate pe ergonomie au aratat ca un scaun de birou de calitate va creste productivitatea si maximiza eficienta “ocupantului”. Pe de alta parte, un scaun de proasta calitate poate conduce la dureri de spate, de picioare sau chiar probleme cu incheieturile mainilor, care scad drastic randamentul. Iata ce considerente trebuie sa ai in vedere:


Suportul lombar – Unele modele au incorporat un sistem de sustinere pentru zona lombara. Modelele mai avansate au chiar un suport ajustabil. Acest considerent este important pentru prevenirea durerilor de spate, care se pot inrautati si pot conduce la probleme de sanatate precum sciatica sau hernia de disc.


Ajustabilitate – Majoritatea scaunelor de birou au ajustari pentru inaltime, insa exista si alte optiuni pentru a-ti personaliza locul de sedere asa cum iti doresti. Spre exemplu, un model de scaun de birou Modern Plus de la OfficeClass.ro vine cu varii optiuni de ajustare, precum reglarea tensiunii spatarului, tetiera reglabila etc.


Baza scaunului – De regula, aceste scaune au o baza dotata cu roti. Cu toate acestea, daca in birou (sau acasa) exista mocheta pe jos, este bine sa achizitionezi un scaun cu roti gumate sau cu roti speciale, pentru a nu dauna covorului. Folosirea rotilor este importanta pentru a preveni problemele asociate cu intinderea dupa varii obiecte din afara razei de actiune.


Baza rotativa – Orice scaun destinat activitatii la birou are o baza rotativa, care permite accesul facil la diverse elemente inconjuratoare. In lipsa acesteia, trebuie fie sa ne intindem, fie sa ne ridicam pentru a lua un obiect sau un accesoriu dintr-o parte sau din spatele nostru.


Materialul – Tipul de material (captuseala) trebuie sa poata "respira", pentru a preveni supraincalzirea scaunului dupa lungi ore de sezut. De asemenea, trebuie sa fie indeajuns de dens pentru a nu se simti baza scaunului prin sezut.


De ce este important sa ai acces la cel mai bun scaun pentru birou?


Alaturi de evitarea durerilor de spate, exista multe beneficii pe care un scaun bun de birou le va aduce. Un model de calitate previne oboseala si disconfortul, care pot aparea dupa lungi ore de sezut in acelasi loc sau pozitie.
Studiile au demonstrat in repetate randuri ca un angajat confortabil este mult mai productiv si contribuie mai bine la activitatile companiei. Nu in ultimul rand, un scaun de birou de calitate reduce nevoia de a lua multe pauze. Prin urmare, te invitam sa descoperi colectia completa de scaune de birou de pe site-ul OfficeClass.ro si sa iti alegi modelul potrivit, in cunostinta de cauza.

Comentarii

Autentificati-va pentru a posta comentarii