Producători

5 sfaturi pentru a folosi eficient o tabla magnetica la birou
Postat de         0Comentarii
5 sfaturi pentru a folosi eficient o tabla magnetica la birou

Intr-o companie, comunicarea intre angajati este esentiala, iar modul in care aceasta se realizeaza poate fi unul inedit. Fie ca e vorba de sedinte, training-uri sau prezentari, fie ca e vorba despre un brainstorming menit sa sporeasca eficienta firmei, procesul de comunicare exista si poate fi facilitat cu ajutorul unui produs de birotica extrem de util – tabla magnetica. Dincolo de utilitatea ei, tabla magnetica sau whiteboard-ul, asa cum i se mai spune, este o optiune extrem de buna atunci cand vine vorba de comunicarea interna a unei companii sau organizatii. Sa recunoastem ca nimanui nu ii plac intalnirile plictisitoare din cadrul firmei in care seful vorbeste ore in sir. Astfel, scrierea si desenul pe o tabla magnetica reprezinta o modalitate excelenta de a reflecta vizual tot ceea ce se spune in cadrul intalnirilor. Daca si tu vrei sa folosesti o tabla magnetica in afacerea ta, iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta in organizare!

Concentreaza-te pe subiect

Daca esti nevoit sa tii o prezentare in fata colegilor de munca, o tabla magnetica te poate ajuta sa fii cat mai organizat in privinta ideilor pe care vrei sa le transmiti. Spre exemplu, daca unul dintre participantii la discutie adreseaza o intrebare referitoare la subiectul respectiv, iar ceilalti incep o intreaga dezbatere pe aceasta tema, in calitate de "detinator" al whiteboard-ului poti preveni haosul informational. Incepe prin a scrie intrebarea pe tabla magnetica si completeaza cu raspunsurile colegilor intr-un mod cat mai schematizat.

Ofera informatii succinte

Este clar ca pe o tabla magnetica nu vei putea scrie un roman, prin urmare va trebui sa insemnezi cat mai succint ideile tale sau ale celorlalti angajati in asa fel incat prezentarea sa fie clara pentru toata lumea. Gandeste-te ca vei avea timp suficient sa dezvolti ideile de baza in rapoarte si documente si nu uita ca timpul de dezbatere este unul limitat, astfel incat atentia publicului sa fie mentinuta in totalitate.

Sterge tot ce s-a inteles

Intrucat o prezentare poate fi structurata pe mai multe capitole sau teme de discutie, o tabla magnetica te va putea ajuta numai daca vei sterge constant informatiile deja discutate, care nu mai sunt relevante pentru discutia de grup. Cu cat vei evita aglomeratia vizuala de pe tabla magentica, cu atat vei reusi sa iti pastrezi un discurs coerent, care sa poata fi inteles de toti cei prezenti. Asigura-te ca ai intrebat auditoriul inainte de a sterge o notiune, deoarece exista persoane care prefera sa isi noteze de pe tabla magnetica cele mai importante notiuni.

Nu uita sa faci fotografii

Un alt sfat ingenios pe care il poti pune in aplicare in momentul celor mai importante prezentari sau sedinte este acela de a fotografia informatiile scrise pe tabla magnetica. In acest mod, te asiguri ca nimic din ceea ce s-a discutat nu se pierde, deci practic iti salvezi munca, iar ideile unui brainstorming, de pilda, pot fi transmise colegilor pentru a le implementa la nevoie.

Foloseste-te de accesorii

O tabla magnetica poate deveni interactiva daca sunt folosite accesoriile potrivite. Spre exemplu, pentru a anima o prezentare si a trezi interesul publicului, foloseste notite autoadezive colorate pe care sa le lipesti pe panou intr-un mod cat mai creativ. Vei observa ca prezentarea va decurge intr-un mod cat mai natural, iar angajatii vor fi motivati sa raspunda "provocarilor".

Daca urmezi aceste sfaturi simple, cu siguranta vei fi persoana cea mai potrivita din companie pentru a folosi eficient tabla magnetica. Pe site-ul nostru, Officeclass.ro, poti alege o tabla magnetica care sa iti satisfaca in mod clar necesitatile de comunicare si prezentare. Arunca o privire la categoria de sisteme de afisare si comunicare de pe site si gaseste dimensiunea, sistemul de prindere si caracteristicile speciale potrivite pentru tine si afacerea ta!

Comentarii

Autentificati-va pentru a posta comentarii