Producători

Iata cum te poate ajuta un distrugator documente!
Postat de     06-07-2018    0Comentarii
Iata cum te poate ajuta un distrugator documente!

In multe situatii, documentele pe care firmele romanesti le-au acumulat de-a lungul anilor au depasit de mult capacitatea de depozitare a dulapurilor si fisetelor metalice, adunandu-se in stive de maculatura. Din pacate, ritmul in care societatea romaneasca se indreapta catre digitalizarea datelor si informatiilor este unul lent, iar administratia locala inca reuseste sa iti incarce spatiul de la birou cu hartii, cereri, fise, declaratii si alte documente in format fizic.

Greseala pe care multi o fac este sa arunce pur si simplu hartiile care nu mai sunt necesare la cosul de gunoi, insa informatiile continute de respectivele documente pot fi la indemana oricui din momentul parasirii biroului. Daca intimitatea si securitatea personala si a afacerii tale sunt lucruri de care tii cont, atunci documentele ce contin informatii sensibile nu pot fi inlaturate decat cu ajutorul unui distrugator de documente.

Utilitatea distrugatorului de documente

Stim cu totii cat de valoroasa este informatia in epoca in care traim, iar furtul de identitate este o infractiune foarte des intalnita in zilele noastre. In plus, documentele ce contin informatii confidentiale, odata ajunse in mainile unei persoane rau-intentionate, pot conduce la pagube materiale. Un distrugator documente poate distruge respectivele informatii scrise astfel incat sa nu mai poata fi recuperate niciodata, indiferent de metode sau eforturi.

Informatia sensibila nu este numai pe coli A4 folosite in relatia cu banca sau administratia locala, ci poate fi continuta si de facturi, contracte, plicuri cu adrese de corespondenta sau numere de telefon, chitante, bonuri sau bilete de calatorie.

Ce mai poate distruge un distrugator de documente?

Fiindca informatia sensibila din era tehnologiei este transferata in diferite moduri, distrugatoarele de documente ale prezentului sunt capabile sa taie si plicuri groase, CD-uri sau DVD-uri, carduri de plastic, carti de vizita sau mai multe coli tinute impreuna de agrafe metalice, astfel incat nu va fi nevoie sa le inlaturi manual. Unele modele de top pot farama pana si memorii USB, microfilme sau chiar hard-drive-uri.

Metode de taiere

Fiindca securitatea a fost obiectivul care a condus la proiectarea acestor aparate, distrugatoarele de documente pot folosi diferite metode de taiere, astfel incat posibilitatea de recuperare a informatiei dupa distrugere sa fie cat mai mica. Bineinteles, cu cat un document este taiat in mai multe bucati, cu atat sansa de recuperare este mai aproape de zero. Astfel, putem avea urmatoarele tipuri de taiere:

- Strip-cut: modul elementar de taiere a paginii, folosit de modelele vechi sau cele foarte ieftine. Aceasta metoda taie hartia in fasii lungi, nefiind foarte sigura. Pe langa reconstructia manuala a documentelor taiate astfel, o modalitate simpla de a recupera informatiile respective este posibila cu ajutorul programelor de calculator.

- Cross-cut (confetti): o metoda mai avansata de taiere a documentelor, asigurand o securitate buna pentru pretul la care aceste distrugatoare de documente pot fi gasite. Tehnologia de acest tip taie atat orizontal, cat si vertical, iar cele aproximativ 200 de bucatele de hartie rezultate dintr-o coala A4 vor fi mult mai greu de pus cap la cap. Pentru a spori chiar mai mult siguranta, exista si modele super cross-cut capabile de a obtine peste 400 de bucati dintr-o singura fila A4.

- Micro-cut: cel mai performant sistem de taiere, oferind cel mai ridicat nivel de securitate. In cazul modelelor destinate folosirii comerciale, in urma taierii putem gasi pana la 2000 de bucati rezultate dintr-o foaie A4. In schimb, distrugatoarele de documente folosite de organizatiile sau institutiile care au in grija informatii clasificate sau extrem de sensibile pot taia o coala in pana la 15.000 de bucati. Acestea folosesc sisteme de maxima securitate denumite super micro-cut, iar timpul de functionare neintrerupta a acestor modele este unul foarte mare.

Pentru a gasi distrugatorul de documente potrivit necesitatilor tale si pentru a avea acces rapid, avantajos si diversificat la o gama variata de produse de papetarie, birotica si mobilier de birou, rasfoieste categoriile site-ului nostru! Vei gasi nu numai produse de calitate, ci si un furnizor de incredere care te va ajuta sa economisesti bani, timp si energie.

Comentarii

Autentificati-va pentru a posta comentarii