Producători

Oferte speciale

Cum sa cureti mai usor o tabla magnetica alba! Iata cateva trucuri
Postat de          tabla magnetica, whiteboard    0Comentarii
Cum sa cureti mai usor o tabla magnetica alba! Iata cateva trucuri

Tabla magnetica alba, cunoscuta si sub denumirea de whiteboard, este un sistem de comunicare si afisare modern – frecvent intalnit in corporatii, firme, institutii si alte organizatii, fiind extrem de practic si eficient pentru:

- sustinerea anumitor training-uri, fiind suportul de baza in astfel de cazuri;
- predarea cursurilor in marile universitati;
- prezentarea ideilor, conceptelor ori schitelor cu ocazia unei conferinte sau a unui simpozion;
- realizarea comunicarii intraorganizationale, prezentarea planurilor de afaceri si transmiterea informatiilor catre angajati, colegi sau colaboratori in cadrul unei sedinte etc.

Particularitatea principala a acestui sistem de comunicare si afisare consta in faptul ca scrierea pe suprafata se face cu markere colorate, special concepute pentru tabla magnetica. Prin urmare, si intretinerea unui whiteboard trebuie sa fie una speciala. Iata care sunt indicatiile pe care trebuie sa le respecti in acest sens:

- nu monta sau depozita tabla magnetica alba in locuri cu umiditate sau variatii mari de temperatura (pentru a evita umflarea sau valurirea suprafetei magnetice);
- nu apasa insistent cu markerul pe suprafata sa, pentru a nu-i provoca zgarieturi;
- nu folosi markere permanente pentru a scrie pe tabla magnetica (acestea se indeparteaza foarte greu sau chiar deloc);
- nu curata whiteboard-ul cu lavete, prosoape sau alte substante si accesorii nerecomandate.

In ceea ce priveste curatarea, aceasta poate fi cel mai delicat proces si trebuie sa fii bine informat! Spre exemplu, daca ai facut greseala de a scrie pe tabla cu un marker permanent, scrie imediat peste acesta cu unul lavabil, iar apoi sterge pentru a inlatura ambele straturi de cerneala.

De asemenea, pentru a evita ca suprafata tablei sa se matuiasca sau sa isi piarda din proprietati, foloseste doar spray-uri, bureti si servetele speciale pentru a o sterge. Atentie, insa! Alege doar materiale neabrazive pentru a curata o tabla magnetica. Chiar si servetelele umede obisnuite pot lasa zgarieturi microscopice pe tabla.

Daca nu ai, insa, la indemana produse speciale pentru curatarea unui whiteboard de urmele ramase, poti apela la urmatoarele trucuri:

1. Dezinfectant de maini si vata. Tamponeaza suprafata tablei cu putin dezinfectant si asteapta sa actioneze 2 minute. Ulterior, sterge tabla magnetica alba cu o carpa moale sau un tampon de vata uscat.

2. Apa si otet. Clasica formula pentru spalarea geamurilor de acasa functioneaza si pentru un whiteboard. Aceasta solutie este ideala pentru indepartarea urmelor vechi si uscate lasate de marker pe suprafata magnetica.

3. Deodorant lichid si o carpa de bumbac. Pulverizeaza putin deodorant pe tabla, apoi sterge repede cu carpa.

4. Alte solutii alternative: fixativul (lasat putin timp sa actioneze, apoi sters cu o carpa moale) sau pasta de dinti fara particule abrazive (intinsa pe tabla magnetica prin miscari circulare).

In general, o tabla magnetica de calitate ofera o garantie de pana la 3 ani de zile si o durata medie de viata de aproximativ 7 ani,insa aceasta poate fi prelungita, in functie de cat de atent o ingrijesti!

Comentarii

Autentificati-va pentru a posta comentarii